A legnagyobb mumus

Én nem olyan régen úgy döntöttem, hogy ott hagyom az akkori munkaadómat, mert egyszerűen nem bírtam már azt nézni, ahogy lassan nem hogy értéket nem adnak a megbízóknak olyan szinten, amilyen szinten azok elvárnák, hanem bizony egyre rosszabb minőségben kell szolgáltatnunk, hiszen egyre kevesebb idő alatt kell elvégeznünk egy-egy projektet azért, hogy a tulajdonosoknak megfeleljünk. Egészen egyszerűen én már ezzel nem tudtam azonosulni, és ezért úgy döntöttem, hogy alapítok egy saját vállalkozást. Tudtam jól, hogy ez is nagyon nagy feladat, de abban bíztam, hogy azért meg fogom tudni oldani a szakmai részt mindenképpen segítség nélkül, a céges dolgokat pedig családi segítséggel, hiszen a lányom közgazdász lett, és azt gondoltam már akkor, hogy egy nagy családi vállalkozás is kikerekedhet a dolgokból a végére.

Szépen alakultak is a dolgok, nem igazán volt olyan rész, amit kis utánajárás után nem tudtunk volna megoldani, szépen össze tudtunk dolgozni a lányommal is, szóval minden sínen volt. Meg kell mondjam, hihetetlen élmény volt a lányommal közösen együtt dolgozni. Egyetlen olyan dolog volt, amit mind a ketten nehezen tudtunk volna megoldani, a munkavédelem feladatköre.

Erre pedig aztán pont ezért határoztunk úgy, hogy keresünk egy megfelelő külső szakértői csapatot, hiszen egyikünk sem igazodott el a jogszabályok tengerén, a kötelezettségeken és azok elmulasztásának szankcióin, hogy mi vonatkozik a mi vállalkozásunkra és hogy mit kell mindenképpen megtennünk annak érdekében, hogy ne csak ellenőrzés során legyünk biztonságban, hanem a mindennapi munka során is. A legnagyobb mumus volt a munkavédelmi feladatok ellátása, és ezért addig keresgéltünk, még meg nem találtuk a véleményünk szerint tökéletes csapatot, az activesafety személyében. Azóta sem volt problémánk ezzel a feladatkörrel és szépen menetel a kis családi vállalkozás a sikeres jövő felé.